Verhuurmogelijkheden

Wanneer u een kleinschalig evenement of bijeenkomst wilt organiseren, een lezing wilt houden of een optreden met uw toneelvereniging of koor wilt regelen? Dan is dat zeker mogelijk in de Mouterij. Hier treft u de verschillende ruimtes die wij u kunnen aanbieden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. De Mouterij is er immers voor iedereen…  Mail voor meer informatie naar: info@demouterijfraneker.nl

Harke Terpstra kamer

Deze vergaderruimte kunt u per dagdeel huren voor kleine bijeenkomsten en vergaderingen. Er zijn keukenfaciliteiten en sanitaire voorzieningen waar u gebruik van kunt maken. De ruimte is vernoemd naar Harke Terpstra: voormalig conservator van het wereldvermaarde gemeentemuseum Het Planetarium en vooraanstaand lid van de doopsgezinde gemeente te Franeker.

Kerkzaal Mouterij

De kerkzaal van De Mouterij is per dag(deel) af te huren. De ruimte is geschikt voor (familie) bijeenkomsten, lezingen, symposia en theater- en en muziekuitvoeringen. Er is geluidsversterking en er is een mogelijkheid voor piano- en orgelbegeleiding Er is tevens een keuken en er zijn sanitaire voorzieningen waar u gebruik van kunt maken. De ruimte is geschikt voor ca. 75 personen. (Dit kan nog afwijken onder invloed van Corona-regelgeving).

Appartementen

Appartement te huur


Per 1 oktober 2021 komt er een appartement te huur in De Mouterij. Het betreft het grootste van de drie appartementen die bij de restauratie zijn gerealiseerd.  Het appartement bevindt zich op de zolderverdieping, direct onder de goed geïsoleerde houten kap van het monumentale pand.  

Indeling:

Ingang met gezamenlijke entree en trappenhuis vanaf de Zilverstraat 46 te Franeker. Hal met toegang tot toilet en een bergingsruimte met aansluiting voor wasmachine en wasdroger.

De woonruimte bestaat uiit een ruime, sfeervolle loft met zithoek, eethoek en keukenopstelling. Achter de keukenopstelling bevindt zich de slaapruimte met badkamer en-suite.

 

Door de originele dakconstructie zijn er vele hoeken en nissen die de mogelijkheid bieden voor een speelse inrichting van dit zolderappartement van ca. 75 vierkante meter.

Huurprijs per maand bedraagt €  685,00

Bijdrage energiekosten            €.  150,00

Internetkosten                           €    12,50

Borgsom bedraagt 1 maand huur. 

Reacties naar:  info@demouterijfraneker.nl

 

 


 

 

 

 

I

In De Mouterij zijn tijdens de restauratie drie sfeervolle stadsappartementen gerealiseerd. Momenteel zijn deze verhuurd. Het betreft twee kleine split-level appartementen en een ruime loft op de zolder van De Mouterij. Mocht er echter in de toekomst een appartement vrijkomen, dan wordt dit via deze site gecommuniceerd of via onze sociale media. Hou deze dus goed in de gaten. Vrienden van de Mouterij krijgen dan als eerste bericht.