Verhuurmogelijkheden

Wanneer u een kleinschalig evenement of bijeenkomst wilt organiseren, een lezing wilt houden of een optreden met uw toneelvereniging of koor wilt regelen? Dan is dat zeker mogelijk in de Mouterij. Hier treft u de verschillende ruimtes die wij u kunnen aanbieden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. De Mouterij is er immers voor iedereen…  Mail voor meer informatie naar: info@demouterijfraneker.nl

Harke Terpstra kamer

Deze vergaderruimte kunt u per dagdeel huren voor kleine bijeenkomsten en vergaderingen. Er zijn keukenfaciliteiten en sanitaire voorzieningen waar u gebruik van kunt maken. De ruimte is vernoemd naar Harke Terpstra: voormalig conservator van het wereldvermaarde gemeentemuseum Het Planetarium en vooraanstaand lid van de doopsgezinde gemeente te Franeker.

Kerkzaal Mouterij

De kerkzaal van De Mouterij is per dag(deel) af te huren. De ruimte is geschikt voor (familie) bijeenkomsten, lezingen, symposia en theater- en en muziekuitvoeringen. Er is geluidsversterking en er is een mogelijkheid voor piano- en orgelbegeleiding Er is tevens een keuken en er zijn sanitaire voorzieningen waar u gebruik van kunt maken. De ruimte is geschikt voor ca. 75 personen.  Bij gebruik van koffie- en theefaciliteiten vanuit de keuken is er een toeslag van € 1,50 per persoon van toepassing. Kopjes, glazen en serviesgoed is aanwezig. 

Tarieven per 1/1/2024: 

Huur ochtend 

8.00-12.00 uur:  € 50,00

Huur middag 

12.30 – 18.00 uur:  € 100,00

Huur avond 

18.30 – 23.00 uur:  € 100,00

Huur gehele dag 

8.00 – 23.00 uur:  € 200,00

Appartementen

In De Mouterij zijn tijdens de restauratie drie sfeervolle stadsappartementen gerealiseerd. Momenteel zijn deze verhuurd. Het betreft twee kleine split-level appartementen en een ruime loft op de zolder van De Mouterij. Mocht er echter in de toekomst een appartement vrijkomen, dan wordt dit via deze site gecommuniceerd of via onze sociale media. Hou deze dus goed in de gaten. Vrienden van de Mouterij krijgen dan als eerste bericht.