1e Seewyn Mouterijconcert

Nieuwe Reeks Mini-Concerten in De Mouterij:

Het is met groot enthousiasme dat we een nieuwe reeks Mouterijconcerten aankondigen, een samenwerking tussen De Mouterij en Seewyn Kunsteducatie. Oorspronkelijk opgezet voor de Oekraïense gemeenschap, zijn deze mini-concerten een uitnodiging aan alle muziekliefhebbers om te genieten van een breed scala aan muzikale genres.

DALL’OERE STRIJKORKEST VOOR SENIOREN

Datum: Zondag 10 december

Tijd: 11.00 – 12.15 uur

Locatie: De Mouterij, Franeker

Dit eerste concert in de reeks belooft een muzikale smeltkroes te zijn, met een repertoire dat varieert van de klassieke tonen van Vivaldi tot de rocklegendes van Eric Clapton. Daarnaast worden licht klassieke werken, volksmuziek en evergreens op een originele en bewerkte manier gepresenteerd.

Het DALL’OERE STRIJKORKEST telt 16 ervaren muzikanten uit Fryslân, onder leiding van dirigent Tjeerd Barkmeijer, bekend van de Stichting Nieuwlicht. Esther Goedhart, een gerenommeerde viooldocente uit Leeuwarden, zal optreden als concertmeester.

Drie vooraanstaande concertorganisaties hebben het orkest al uitgenodigd voor optredens in november en december, waaronder het Cultureel Podium Dorpskerk Huizum en Woonzorgcentrum de Westerpoort in Franeker. Bovendien is het orkest financieel ondersteund door het landelijke Lang Leve Kunst Fonds en het Leeuwarder Mienskipsfonds, wat getuigt van de kwaliteit en het belang van deze muzikale onderneming.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen op 10 december in De Mouterij!